Followers

"LOVE MEMO"

"LOVE MEMO OF THE DAY"

New Entry : Isnin, Rabu & Jumaat. Sabtu ahad cuti...hehe..

Enjoy reading guys! ;D


Love,
Ara

Thursday, October 13, 2011

KENAPA K.E.A ?

Assalamualaikum…

Kenapa KEA ALYISSA? Kenapa tak Siti Alyissa? Siti Kea? atau Siti Musalmah? Atau nak lebih extreme Siti Kos Endang?? Hihihi.. Well~ Kalau orang yang kurang manner, dia akan cakap ‘Suka hati akulah nak bubuh apa pun, aku punya citer!!’ Nasib baiklah I ni mannernya tinggi sikit, so bolehlah bercerita kenapa I pilih nama KEA ALYISSA as a title of my e-novel dan juga sebagai watak utama dalam cerita ni.

It happens this early year, when I was watching TV with my little sis, Sheera. Kami duk tengok citer reality omputih, The Nanny at NTV7, can’t remember what time lar kan. Dia berkisarkan tentang sebuah keluarga yang agak porak peranda dan untuk memulihkan keadaan yang porak peranda itu datanglah seorang NANNY untuk membantu. So, bukan nak cerita pasal Nanny tu yer, nak cerita pasal seorang feature dalam show tu nama dia KEA, It’s a baby girl dude! Yeah, can you imagine how adorable nya dia?? Ok, but before that, You know how to pronounce KEA? Is not KIA. But KEA, not I but E. So faham? Tak paham takpe, tak penting pun. Hahaha. And Kea dalam show tu sangatlah comel dan cute dan sweet. So that time mula berangan kalau dah khawin nak namakan baby girl I dengan nama KEA. Kahkahkah. Perasaan! Ok, so back to our topic. WHY KEA? Actually nothing pun, sebab sweet je bila sebutnya. Ala-ala mat saleh sikit. :)

**Kalau muka baby KEA tu macam ni, tak ke korang nak cakap macam ni -'anyonyo omeynyeee ieeee cayangnyeee anyonyo' ^_____^

For your info KEA and Haikal adalah watak yang WUJUD. Hampir 90% daripada ayat-ayat yang digunakan adalah sama dengan perbualan diantara watak sebenar. Yang bezanya cuma jalan cerita and YES, watak Izat dalam cerita itu adalah direka bagi menampakkan KLIMAKS.

Watak sebenar HAIKAL (In real life) memang suffered Brain cancer tapi Watak sebenar KEA bukanlah sebagai Doktor mahupun Nurse. KEA di dunia sebenar adalah seorang gadis biasa yang hanya bekerja swasta but still tetap sweet. Ehem! dan bezanya lagi akan ada di penghujung cerita ni, sebagai hint, kalau nanti Haikal in novel life masih hidup, so maknanya Haikal in real life sudah tiada lagi. Tapi kalau Haikal in novel life umurnya tak panjang (mahu peminat Haikal beduk aku sampai pengsan nih! Haha), so maknanya Haikal in real life masih hidup. And masa tu korang bolehlah tanya apa-apa yang korang nak. BUT MESTI TUNGGU SAMPAI HABIS CERITA YA.

Hmm… okay! Itu saja buat kali ini. Sebarang pertanyaan, boleh saja ditanya pada saya. Jangan malu jangan segan..cececeh. Nanti saya akan update dengan details pasal watak KEA, HAIKAL & IZAT dalam next entry ok!? :)

Oh ya! Btw, thank you so much guys sebab anda terlalu baik dengan saya. Segala komen yang diberikan memang sangat-sangat me-motivated-kan saya untuk terus menulis. I have no words to express my gratitude to you… Its Endless!! Sob!

"KEA adalah sesuatu yang sangat bermakna buat diri saya dan saya menulis dengan hati yang penuh dengan kasih sayang, saya harap kasih sayang saya itu sampai kat hati anda semua...InsyaAllah."

THANK YOU SO MUCH LOVE!~

xoxo,
ARA

No comments: