Followers

"LOVE MEMO"

"LOVE MEMO OF THE DAY"

New Entry : Isnin, Rabu & Jumaat. Sabtu ahad cuti...hehe..

Enjoy reading guys! ;D


Love,
Ara

KENAPA KEA??

Assalamualaikum…

Kenapa KEA ALYISSA? Kenapa tak Siti Alyissa? Siti Kea? atau Siti Musalmah? Atau nak lebih extreme Siti Kos Endang?? Hihihi.. Well~ Kalau orang yang kurang manner, dia akan cakap ‘Suka hati akulah nak bubuh apa pun, aku punya citer!!’ Nasib baiklah I ni mannernya tinggi sikit, so bolehlah bercerita kenapa I pilih nama KEA ALYISSA as a title of my e-novel dan juga sebagai watak utama dalam cerita ni.

It happens this early year, when I was watching TV with my little sis, Sheera. Kami duk tengok citer reality omputih, The Nanny at NTV7, can’t remember what time lar kan. Dia berkisarkan tentang sebuah keluarga yang agak porak peranda dan untuk memulihkan keadaan yang porak peranda itu datanglah seorang NANNY untuk membantu. So, bukan nak cerita pasal Nanny tu yer, nak cerita pasal seorang feature dalam show tu nama dia KEA, It’s a baby girl dude! Yeah, can you imagine how adorable nya dia?? Ok, but before that, You know how to pronounce KEA? Is not KIA. But KEA, not I but E. So faham? Tak paham takpe, tak penting pun. Hahaha. And Kea dalam show tu sangatlah comel dan cute dan sweet. So that time mula berangan kalau dah khawin nak namakan baby girl I dengan nama KEA. Kahkahkah. Perasaan! Ok, so back to our topic. WHY KEA? Actually nothing pun, sebab sweet je bila sebutnya. Ala-ala mat saleh sikit. :)

**Kalau muka baby KEA tu macam ni, tak ke korang nak cakap macam ni -'anyonyo omeynyeee ieeee cayangnyeee anyonyo' ^_____^

For your info KEA and Haikal adalah watak yang WUJUD. Hampir 90% daripada ayat-ayat yang digunakan adalah sama dengan perbualan diantara watak sebenar. Yang bezanya cuma jalan cerita and YES, watak Izat dalam cerita itu adalah direka bagi menampakkan KLIMAKS.

Watak sebenar HAIKAL (In real life) memang suffered Brain cancer tapi Watak sebenar KEA bukanlah sebagai Doktor mahupun Nurse. KEA di dunia sebenar adalah seorang gadis biasa yang hanya bekerja swasta but still tetap sweet. Ehem! dan bezanya lagi akan ada di penghujung cerita ni, sebagai hint, kalau nanti Haikal in novel life masih hidup, so maknanya Haikal in real life sudah tiada lagi. Tapi kalau Haikal in novel life umurnya tak panjang (mahu peminat Haikal beduk aku sampai pengsan nih! Haha), so maknanya Haikal in real life masih hidup. And masa tu korang bolehlah tanya apa-apa yang korang nak. BUT MESTI TUNGGU SAMPAI HABIS CERITA YA.

Hmm… okay! Itu saja buat kali ini. Sebarang pertanyaan, boleh saja ditanya pada saya. Jangan malu jangan segan..cececeh. Nanti saya akan update dengan details pasal watak KEA, HAIKAL & IZAT dalam next entry ok!? :)

Oh ya! Btw, thank you so much guys sebab anda terlalu baik dengan saya. Segala komen yang diberikan memang sangat-sangat me-motivated-kan saya untuk terus menulis. I have no words to express my gratitude to you… Its Endless!! Sob!

"KEA adalah sesuatu yang sangat bermakna buat diri saya dan saya menulis dengan hati yang penuh dengan kasih sayang, saya harap kasih sayang saya itu sampai kat hati anda semua...InsyaAllah."

THANK YOU SO MUCH LOVE!~

xoxo,
ARA

14 comments:

MissFyra said...

Love the end quote, i felt ur love..

with luv,
-MissFyra-

Chen2_Tan said...

almost cried when i read dis n3.

ive been looking 4 ur blog since last few weeks n glad im here now. =)

really nice story, btw.

hope haikal x mati.

AraSharrina Karim said...

fyra : mari peluk! hehehe.. thank u dear.. :)

Chen2_tan : thank u so much.. sorry, just finished updating my blog.. a bit malu to show off before.. hehe. :)

suzie said...

salam ara...nice story...touching la...keep on writting ok...all the best wishes for u..

AraSharrina Karim said...

wassalam suzie... :)
thank you tau utk wish tu.. sgt2 menghargai.. :)

dsyaleeza said...

huhu...jgnlah haikal 2 meninggal...kan bezz kalau in novel & in real hidup...:D

Nadine April said...

H.I.R and K.E.A kawan Ara ke? Kesian lah Haikal ni suffered brain cancer. begitu menderitanya dia. sob! send my regards to them. and also my prayers...

Hope Haikal and Kea will face a happy life. Til forever...

>______<

-Love your story_
Huhu.

SO TOucHiNG...*crying when i read the part in where Haikal said that Kea must let him go and after he said that words he collapse.*

Endless love...

Ad infinitum...

Ara!!!
I sokong cerita ni!!!!! *semangat juang yang tinggi*

AraSharrina Karim said...

Nadine April - read ur msg with tears..sob! ur lovely msg cheer me up! thank u so much for the supports.. and yes, not too say they are both my friends but H.I.R and KEA really mean something to me.. thanks dear for the prayer and regards.. they are listening.. :)

Eyla Sulaiman said...

Mmg ad gaya sbg seorg penulis novel yg akn berjaya.. Entry nie pn da ckup utk membuai perasaan dgn gaya penulisan Ara... xsbr nk thu keseluruhan kisah KEA nie... bila nk diterbitkn?

Anonymous said...

sweetlh...
masih panjang lagi ke n3 nie?

Anonymous said...

Salam.. dr awal akak bc kt p2u akak rasakan ianya citer sedih.. normally akak tak suke citer sedih, especially sad ending.. tabu btl dalm hidup akak..

tp tah, bila bc kamu punyer citer ni, akak jd xleh nak stop.. sentiasa menunggu till tetiba kmau stop.. so, akak pun stop.. hehe..but from 2day akak make a comeback (cececeh. ngalahkan artiskan..haha..

kena wat lawak sikit, coz kamu punya n3 ni buat akak nak nangis.. :( akak ni ratu air mata. so, citer kamu ni dah brapa kali wat akak nangis..

apa2 akak tetap mendoakan yg terbaik. sekiranya apa2 ujian yg diberikan Allah terima dengan redho.. Insya Allah akan digantikan dgn yg lebih baik dr yg sebelum ni. tak di dunia, di akhirat nanti.. Insya Allah..

Mati adalah pasti.. itu janji Allah. :)

Wassalam
MyHoney

AraSharrina Karim said...

wahhh kak Honey!!

Terkedu ara sekejap bace komen akak! xsangke akak boleh nanges sebab KEA, hehe.. terharu, serius! hampir menitiskan air mata saye niee.. :)

yeayy!! akak nak buat comeback yer..hihi. alhmdulilahhh.. :))

utk doa akak, terima kasih byk2... saya mmg sgt hargai. saya faham apa yang tersirat di sebalik ayat akak. insyaAllah, saya akan cuba untuk menjadi lebih kuat dalam menghadapi dugaan Allah.. doakan saya yer :))

hugs!, ara :)

Anonymous said...

Salam.. akak akan mendoakan buat kamu dik..Insya Allah.. tp ingat Allah lah tempat kita meminta dan berserah.. waima dalam susah apatah lg dalam senang.. ingatan ini ditujukan wat diri akak terutamanya yg kdg kala lalai dan leka.. :)

doa adalah senjata yg mustajab.. gunakan ianya dan tunduk dan sujudlah kepada Allah Azzawajalla.. Insya Allah diperkenankan.. :)

Wassalam

Unknown said...

Hello cik ara nk tnya selain drpd novel aiseyman akak x buat keluaran novel baru Kew....
Regards, miera