Followers

"LOVE MEMO"

"LOVE MEMO OF THE DAY"

New Entry : Isnin, Rabu & Jumaat. Sabtu ahad cuti...hehe..

Enjoy reading guys! ;D


Love,
Ara

Tuesday, July 3, 2012

SURAT CINTA UNTUK KEA - "AMALINA KARIM"




SURAT CINTA KEA…….


Finally selesai jugak melayari kisah cerita cinta dan kasih saying antara KEA & HAIKAL….. sedih.. terharu… happy… tersentap pun ada…. Semua bercampur baur…. Memang sangat tersentuh dengan setiap penulisan dalam novel KEA nie. Walaupun mengambil masa yang agak lama untuk menghabiskan novel nie, tp… ina berpuas hati… so sweets… Sampai kan terasa nak jadi KEA sebab nak mendampingi HAIKAL… hehehe …tp… fantasi jer… FIVE STARS for kak ARA…. Banyak info dpt dlm novel nie terutama mengenai BRAIN TUMOR…

Okei.. berbalik pada yang asal… sebenarnya nak buat review tentang novel KEA nie, habis jer baca novel nie terus terasa nak buat review khas untuk Kak Ara… Kak Ara, maaflah kalau review yang ina buat ni tak menepati ciri-ciri… hehe… saja nak mencuba….  okei kita mulakan sekarang….

Novel nie merupakan kisah percintaan seorang doctor dengan pesakit dia.. beruntung lar doctor tu sebab pesakit dia handsome giler (dlambayangan) dan kaya pulak tuee... tapi… saying ada brain cancer.. actually KEA nie seorang doctor pelatih and HAIKAL adalah pesakit.. awal-awal baca masa permulaan KEA jumpa HAIKAL, serius memamg tak suka dengan watak HAIKAL… ye ar HAIKAL baran… kaki pembuli..!! tapi bila dah lama baca.. rasa macam HAIKAL nie romantic plak.. lepas tue terus tertangkap cintan dengan watak HAIKAL..HAHA


and then bila dekat part stuck dalam lift tue.. ina kata "HAIKAL.. tolongla tenangkan KEA.. please.. jangan jadi kayu sangat boleh ? " tetiba rasa macam over excited plak (ye ar HAIKAL bukan dengar pun apa yang ina kata)hehehe… dan very honestly start dari situ larr ina jatuh cinta dengan HAIKAL!!!! SUKA SANGATT!!!!

Lagi menarik masa KEA ikut HAIKAL.. tak bawa apa2 langsung pengenalan diri… hatta handphone pun tertinggal.. berani sungguh KEA nie.. ikut orang yang x dikenali…. Jauh tueee sampai Cherating kott… memamg tak terdugalar.. hehehe… lagi sweet masa HAIKAL kendong KEA sebab kaki KEA luka… wow!!! romantikkkkk… suka sgt!!! Sweet jer.. msa tue ina rasa ina yang melalui…HAHAHA.. overkan….

And then.. after peristiwa tue… dan KEA and HAIKAL balik dari kampong KEA… HAIKAL masuk ward.. serius sedih… HAIKAL sedih.. KEA lagi sedih.. and waktu tuee KEA lamar HAIKAL jadi suami dia… wuuaaaaa… ina terharu… serius sedih sangat…

" I dah pernah minta sebelum ni. Dan hari ini, Waktu ni, depan ibu, along, nek cu dan semua yang ada dekat sini, I nak minta you halalkan hubungan kita, I mahu kita berkahwin ! I mahu you jadi suami I yang sah... I mahu menjaga dan mencintai you seumur hidup I... I perlukan you Haikal "
of coz part sweets dalam KEA nie.. masa diaorang candle light dinner… so sweets… teruja sangat2 bila baca part tuee…. hehehe… HAIKAL so romantic habis…..:) make me melting… hehehe…. Dan surat untuk KEA dari HAIKAL… lagi buat ina terharu.. memamg terharu sungguh…..

“Dear my sweetest Sweetheart….


Remember today? Today is a day when I fall for you. The day when we both got caught in a lift, the day when you ask me to hold you tight, the day when I found something special about you and the day when I really want to be with you…,


In my eyes you are so beautiful, your clear eyes, your sweet smile, your caring, your attitudes…, for me you are so perfect, starting from that day, you always made me adore you, every move I made, I always think of you, You've brightened my world with the warmth of your presence...


You hold my hand when I am weak and falling, you whisper words and it vanishe all my regret… Every moment spent with you is like a beautiful dream come true... and until now, I cannot imagine my life without you, your warms love…. Please, please do not leave me, I don’t know how I am, who I am without you being there with me, you are my blood, you are my heart, you are my life, you complete me completely…,


My love, I love you with everything I am, and more than anyone ever thought possible... I want to be with you for the rest of my life…., I love you Kea Alyissa…”


Love,
Haikal :')



Dan bila esokk…. eh… bukan… bila dia orang baru jer nak happy go lucky… tiba-tiba muncul pulak watak si ZARIF nie…. Serius xsuka dengan watak ZARIF.. dia lar penyebab rumahtangga KEA dan HAIKAL berantakan… but.. ada rasa simpati jugak lar kat ZARIF nie.. setia pada cinta… girlfriend dia meninggal sebab kemalangan… tapi… suka suka hati jer dia panggil KEA tuee ATILIA… ohhhh… nooo… nak kata si ZARIF nie PSYCHO pn boleh kot… tapi tak boleh jugak… sebab ke betulan wajah KEA seiras dengan ATILIA.. memang kebetulan pun… Allah sebaik2 perancang…

Bila dah berlaku perkara tueee… memang sedih.. year HAIKAL tak percayakan KEA…. Lagi sedih bila part HAIKAL halau KEA…. isk.. iskk… iskkk… sedihhhh sangat… dah lar waktu HAIKAL halau KEA.. waktu tuee KEA mengandung… KEA baru nak buat kejutan kat HAIKAL.. but.. KEA dapat kejutan dulu.. boleh kena halau lagi oleh suami sendiri.. huhuhu…. HAIKAL nie memamg lar…. Bukan nak dengar penjelasan daripada KEA dulu… tapi.. terus percaya giler dekat si ZARIF yang tak berapa nak betul tuee… :’(

Dan sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui dan Maha menentukan…. ZARIF disahkan meninggal sebab OVERDOSE DRUGS…. Tuee lar.. Jahat sangat.. tak memikirkan diri langsung… and then emak si ZARIF nie dating untuk menjelaskan perkara sebenar kepada HAIKAL dan KEA.. dan diaorang pun kembali bersama…. Kat sini thanks to IZZAT, sebab dia yang bawa emak ZARIF tuee jumpa HAIKAL…

Tapikan... langit tak selalunya cerah… pasti akn mendung… part second sedih bila HAIKAL kena buat pilihan sama ada nak selamatkan KEA or babies dia orang and HAIKAL pilih KEA.. but nasib baik KEA and their babies selamat…. Fuhh lega!!! ALHAMDULILLAH….

Lepas tue nak dijadikan cerita.. kawan baik KEA… si MARIA tuee get married dengan IZZAT…. aigooo.. so sweetttt…. Family HAIKAL pun dah bahagia… papa and mama HAIKAL pun happy… dan penyakit HAIKAL pun sembuh.. walau pun takla sembuh sepenuhnya… taklar sekronik masa mula-mula dia orang jumpa.. year kan dah ada DOKTOR KEA….:)

Novel KEA nie apa-apa pun memang beri kesan yang amat mendalam dalam hidup ina…. Nak jadi setabah dan sekuat KEA..dan nak jadi seorang yang pemaaf seperti KEA jugak:

" True love is to give all you have for the other, even your life... " - HAIKAL HAKIMI

" True love is not to live for oneself but for the sake of the other... " - KEA ALYISSA

" The truth is I can't even stop thinking about you... since the very first time, first time we met, when i'm all alone, I always close my eyes and think about you. Everytime when I miss you, for sure I will close my eyes and think of you " - HAIKAL HAKIMI


P/S : Kak Ara.. terimalar.. review yang xseberapa nie…xpandai nak menulis sangat..sja suka-suka.. sebab novel nie beri seribu satu kenangan.. thanks to u coz give this gift..:)

+++++++++++++++++

* Please Drop Some Love :)

Thank you People! <3


2 comments: