Followers

"LOVE MEMO"

"LOVE MEMO OF THE DAY"

New Entry : Isnin, Rabu & Jumaat. Sabtu ahad cuti...hehe..

Enjoy reading guys! ;D


Love,
Ara

Sunday, October 9, 2011

HAPPY ANNIVERSARY HAIKAL & KEA :)

Assalamualaikum… :)


Hello, Hi my beautiful readers… Harap anda semua sihat dan berada di bawah lindungan payung Yang Maha Esa, InsyaAllah… :)


Hari ni Ara ada mood untuk menulis dan bercerita. (Cececeh, budget ada orang nak baca tulisan dia!~)


Psst, psst!~ nak tahu satu rahsia? Hari ini adalah hari di mana ‘Haikal dan Kea yang sebenar’ bertemu dan bercinta… Huyoohh! Ye ke?? Hari ni?? MaiGodd! (Ok tak, mungkin anda tak ber-reaksi melampau macam ni T_T) So, consider hari ni hari they all couple-lah kan (Bukan kahwin macam dalam p2u tu okay!) Bercinta baru…. Aipp! Jangan gelojoh sangat!~ haha. Kalau yang tiba-tiba terbaca entry ni, dan tak faham apa-apa, kenapa ada term ‘Haikal dan Kea yang sebenar’, anda boleh pergi ke link ni ‘KENAPA KEA’ untuk mengetahuinya… sila-sila! :)



Nak tahu tak macam mana Haikal in real life?? Selama yang Ara kenal H.I.R (Haikal in Real) ni;


• H.I.R ni segak! Tampan bergaya, mutu keunggulan!! Muka dia ala-ala Chinese+Korean+mat saleh sikit. Betul tak tipu! ;P

• H.I.R suka warna biru dan putih (tenang dan suci katanya)

• H.I.R ni suka makan makanan pedas, lagi pedas lagi dia suka (Lagi dia makan pedas, lagi KEA berasap)

• H.I.R suka tengok letak tangan dia atas kepala KEA, kemudia dia akan cakap ‘B good tau, belajar rajin-rajin tau, jangan nakal-nakal tau, jangan cengeng tau, semua yang tau-tau lah’

• H.I.R ni suka cubit pipi KEA sebab pipi KEA senang bertukar warna (senang citer pipi KEA tembun)

• H.I.R suka belikan KEA buku yang entah apa-apa, senang cerita dia suka beli buku yang bila kita dapat kita akan cakap ‘booooringgg’ sambil pura-pura selak muka surat dan buat muka macam nak nangis sebab kena paksa baca >_<”



• H.I.R suka kongsi-kongsi makan dalam satu pinggan dengan KEA, hingga KEA terpaksa order lagi satu pinggan dan kongsi balik dengan H.I.R (keluar air mata darah)

• H.I.R suka tengok KEA pakai baju kurung dan telah menghadiakan KEA hampir se-almari baju kurung untuk KEA pakai waktu pergi kuliah dulu (sampai sekarang ada lagi kain yang tak sempat nak buat baju – KEA cakap!)

• Setiap hari Ahad, KEA akan dapat bunga carnation (sebab KEA suka bunga carnation, tak suka bunga ros), bunga tu ada 3 kuntum, warna pink pekat dan pink cair, KEA selalu tangguh waktu lunch sebab Abang bunga selalu akan datang hantar bunga tu pukul 2.30 ke 3.45 petang.

• Setiap malam sebelum tidur, H.I.R akan call KEA dan bacakan KEA doa sebelum tidur untuk diaminkan KEA (Sebab KEA pemalas nak hafal doa sependek tu pun)

• Setiap pagi, H.I.R akan kejutkan KEA untuk sembahyang subuh (Sebab KEA selalu pura-pura untuk skip solat subuh, tapi itu dulu ya! – kata KEA)

• H.I.R. ni seorang yang sangat nerd, dan asyik focus on his career je. Bila call atau sms,’where are you?’ Dia mesti replied ‘I busy, ttyl. Tahu apa tu ‘ttyl’? kamus, kamus please!~ Tapi, yang sweetnya kalau dia dah tak busy atau free dia mesti akan dropped message… ‘Hun, I love you!’; ‘Baby, I Miss you!’; ‘Sayang, don’t forget your breakfast/lunch/dinner!’ Aww, sweetkan?? Tapi bila kita reply, dia diam. Ha, itu yang rasa macam nak gigit bucu handphone tu je kan!! @$*^%#()(%#!!
"KATA HAIKAL : EVEN I BUSY, TAPI TAK PERNAH SEMINIT PUN I LUPAKAN YOU."


• H.I.R ni seorang yang sangat penyayang, itu KEA yang cakaplah kan. Mana-mana dia pergi, pasti dia takkan lupakan KEA, ada je barang yang dia bawak balik, even hanya sekeping poskad.
"KATA HAIKAL : I KENA KERJA LUAR, TAK BOLEH NAK BAWA YOU, HOPE DENGAN BARANG-BARANG NI YOU BOLEH RASA YANG YOU DAH PUN BERADA DI SANA BERSAMA."


• H.I.R ni seorang yang romantic (Untunglah KEA), dia akan sentiasa ingat tarikh-tarikh penting, macam birthday KEA, anniversary they all, hari tu, hari ni, macam-macam hari la… Pernah sekali dia jemput KEA naik helicopter untuk dinner kat Bali for ‘a night’ then lepas cuma 3 jam kat sana, they all balik dan Haikal pergi kerja seperti biasa.
"KATA HAIKAL : I TAKKAN LUPA APA SAJA YANG BERKAITAN DENGAN YOU."

• H.I.R ni sangat concerns pasal KEA, dia akan susah hati kalau KEA demam atau sakit. Even bila call, dia dengar KEA batuk atau flu, dia sanggup datang dan bawak KEA pergi klinik (kalau dekat). Kalau dia jauh, dia akan suruh someone ambil Kea on behalf dan bawa pergi klinik dan dia akan cepat-cepat balik untuk jumpa KEA. Even tengah malam, dia sanggup
"KATA HAIKAL : YOU’RE MY EVERYTHING, I TAKKAN BIARKAN SEEKOR NYAMUK PUN GIGIT YOU."


• H.I.R ni sangat sayangkan KEA, dia tak malu nak bagitahu sesiapa pun yang KEA ni special dia. Walaupun KEA tu kadang-kadang bersikap keanak-anakkan, dia tak kisah. Sebaliknya dia akan sentiasa bangga dengan KEA.
"KATA HAIKAL : SHE’LL ALWAYS BE MY GIRL, NO MATTER WHAT."


Macam cerita drama melayu yang korang duk tengok tu kan?? Jealous tak? Mestilah kan! Giler tak jealous!!?? Ok, dah… cukup-cukuplah tu jealousnya! Mungkin KEA bertuah sebab ‘pernah’ memiliki Haikal… dan mungkin juga mereka sangat beruntung sebab dipertemukan bersama.


Oklah, tu saja nak bagitahu… (Memang ending yang tak best!) hahaha.


Well!~

“HAPPY ANNIVERSARY HAIKAL & KEA”

True love stories will never end; there will always have YOU in I – KEA

08 October 2005
Today was a day (Hari ini adalah Hari itu)

"The first time I fall in love, it changes my life forever… no matter how hard I try, the feeling never goes away.. - ARA"

4 comments:

alfa syamimi said...

soo sweet erk haikal.. reall make me gigit jari. haha

Sarah Syafiq said...

It is so hard to find someone like HIR...huhuhuhu...

capital ' Q ' said...

suweeetttnyer...untung Kea dpt haikal...:)

Chen2_Tan said...

Nice! =)