Followers

"LOVE MEMO"

"LOVE MEMO OF THE DAY"

New Entry : Isnin, Rabu & Jumaat. Sabtu ahad cuti...hehe..

Enjoy reading guys! ;D


Love,
Ara

Sunday, June 10, 2012

CONTEST - SURAT CINTA UNTUK KEAContest ini adalah contest untuk membuat REVIEW atau ULASAN tentang Novel KEA yang diterbitkan oleh KAKI NOVEL ENTERPRISE edisi MEI 2012.

Details mengenai CONTEST “SURAT CINTA UNTUK KEA”

Isi untuk Review atau Ulasan ini boleh dibuat mengikut kretiviti masing-masing. Anda boleh masukkan dan kupas apa saja yang berkaitan dengan novel KEA, dialog, perbualan di antara watak-watak dalam novel, input yang anda dapat melalui novel KEA, perasaan sedih, gembira, marah, puas hati atau tak puas hati atau segalanya yang anda nak beritahu pasal novel KEA yang anda baca. Positive / Negative, all comments sangat-sangat di alu-alukan. Feel free to drop aaaaaanything. Okay?

Review atau Ulasan boleh dilakukan secara ESEI atau secara VIDEO KLIP / VIDEO SLIDE

Contoh Review boleh KLIK

Contest ini bertujuan untuk ‘memudahkan’ my future readers yang masih belum memiliki KEA dan ingin memiliki KEA tapi pada masa yang sama berada di dalam dilema untuk memilikinya di sebabkan oleh faktor personal atau pun faktor harga atau faktor yang anda sendiri tahu ‘faktor’nya.…hehe.

Melalui contest yang akan dijalankan ara harap readers yang sudah pun memiliki KEA dan sudah pun selesai membaca keseluruhan isi novelnya untuk sama-sama menyertai contest ini. Kita bantu kawan-kawan kita yang lain ya.

Bagaimana hendak ‘JOIN CONTEST’?? Peserta MESTI -

1)Pembaca NOVEL KEA – Preferable yang telah selesai membaca keseluruhan isi kandungan NOVEL KEA.
2)Join Group “BEARLAND” Ara – Spread The Love.
3) LIKE "PAGE" Ara - "Dia menulis kerana ada rasa yang ingin dikongsi"

Bagaimana NAK HANTAR REVIEW / ULASAN??

A)Hantar Review / Ulasan dalam bentuk ESEI

Hantar semua Review / Ulasan di alamat email – ara.spreadthelove@yahoo.com
Email anda mestilah bertajuk “SURAT CINTA UNTUK KEA CONTEST”

**Selepas Email diterima Ara & Admin (Cik Nur Alia) akan uploade semua review di Blog under post “SURAT CINTA UNTUK KEA” seminggu selepas Contest bermula iaitu pada tarikh 18 June 2012

B)Hantar Review / Ulasan dalam bentuk lain seperti VIDEO KLIP / VIDEO SLIDE

Kalau nak hantar Review / Ulasan dalam bentuk lain seperti Video Klip / Video Slide anda boleh upload video anda di GROUP SPREAD THE LOVE klik pada button ADD PHOTO/VIDEO

C)Bagi sesiapa yang dah buat review / ulasan di blog masing2, boleh email ara di ara.spreadthelove@yahoo.com link blog/review anda, dan ara akan copy paste nanti masuk di blog Ara.. :)


Syarat-syarat & Details Penyertaan

1)Penyertaan ini terbuka kepada SEMUA…”No matter who you are & Where you are” – meaning, yang duduk luar dari Malaysia pun boleh join the contest and berpeluang untuk memenangi hadiah & Cenderamata yang disediakan.

2)Contest diadakan selama lebih kurang 3 minggu, bermula pada “10 June 2012 – pukul 9.00 malam” & berakhir pada “1st July 2012 – tepat pada pukul 8.30 malam”

3)Semua REVIEW / ULASAN yang diterima akan di upload untuk paparan di Blog under Post “SURAT CINTA UNTUK KEA” pada 18 June 2012

4)Pemenang akan di umumkan pada “6 July 2012 – 10.00 Malam”

5)Hadiah & Cenderamata akan dihantar pada “9 July 2012”

6)Semua Review / Ulasan akan diadili oleh ‘PROOF-READER KEA’ & Ara hanya terlibat secara tidak langsung saja dalam mengadili contest ini.


Hadiah-Hadiah Untuk Pemenang

Hadiah Pertama

27” Huggable Pink Soft Bear + ‘Surprise Gift’ – Dari koleksi Peribadi KEA + ‘Thanks Note’ Bear Frame + 1 Novel KN bulan July 2012 + Cute Bookmarks

Hadiah Kedua

27” Huggable Blue Soft Bear + ‘Thanks Note’ Bear Frame + 1 Novel KN bulan July 2012 + Cute Bookmarks

Cenderamata

Semua peserta akan dapat Sticker ‘Thanks Note’ + Cute & Handmade Bookmarks


So readers kesayangan Ara…

Awak sayang KEA kan? You felt ‘something’ about KEA? Felt something after baca KEA kan? Awak nak readers lain rasa apa yang awak rasa tentang KEA, kan?

So, let’s join the contest and SPREAD THE SPIRIT OF KEA’s LOVE TO OTHERS.

Thank you Love!
Ara.Sharrina

No comments: