Followers

"LOVE MEMO"

"LOVE MEMO OF THE DAY"

New Entry : Isnin, Rabu & Jumaat. Sabtu ahad cuti...hehe..

Enjoy reading guys! ;D


Love,
Ara

Thursday, April 26, 2012

Berakhirnya sebuah penantian - KEA :'D

Salam to all ‘MyLovelyReaders’…

Akhirnya bagai dikata…ecewah, tak payah nak kata sangatlah kann~ dah basi dah berita ini..

Sadisnyaaa baru nak update kat blog! T_T

Ni nak bagitahu ni.. alhamdulillah KEA yang dinanti-nanti akhirnya sudah muncul. (Oh, FINALLY!)

Hari itu (19.4.12) Kaki novel secara rasminya telah announce KEA sbg salah satu daripada koleksi novel yang diterbit under mereka… and..and.. anda semua dah boleh order online di laman web KAKI NOVEL, atau terus saja datang di Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur start from 27.4.12 hingga 6.5.12. Guess what!? Guess what!? I’ll be there too, 5.5.12 & 6.5.12… teruja tak? Teruja tak? Okay tak~ (this one I’ll update later ya)

So, taraaaa… the cover & the synopsis of my first ever baby ‘KEA’!!


Cantik tak? ehem... 1st time ara tengokkan, i was like 'SubhanaAllah, cantik.. cute & setenang KEA..' :'D

Okay, ini sinopsis KEA...

“Terima kasih sebab jaga abang dengan baik….”

“Terima kasih juga sebab abang izinkan Kea untuk jaga abang….”

“Terima kasih sebab jadi isteri yang terbaik untuk abang….”

“Terima kasih juga sebab jadi suami yang terbaik untuk Kea….”

“Terima kasih untuk malam tadi….”

Erk! Tiba-tiba Kea jadi tak tentu arah. Maluuu!

“I love you….” Sekali lagi kata-kata keramat itu keluar dari mulut Haikal.

Kea senyum sendiri. Dipandangnya wajah Haikal dan kemudian mereka sama-sama tertawa.
Benar kata orang, berdua biasanya lebih baik daripada seorang diri. Kea dan Haikal merupakan pelengkap di antara satu sama lain. Kea datang sebagai pelangi bagi menggantikan hujan Haikal, manakala Haikal pula datang sebagai ombak untuk menghilangkan pantai kesunyian Kea.

Namun, dugaan tiba untuk menguji keutuhan mahligai syurga yang sedang mereka bina. Dugaan yang tidak pernah mereka sangka!

“Haikal menghidap kanser otak.” – Doktor Yusoff.

“Aku tak akan biarkan mereka bergembira di atas penderitaan aku!” – Zarif Zaquan.

Tetapi bagi Kea, dia bukan hidup untuk menyerah kepada takdir semata-mata.

“Jika I diberi peluang untuk bertanyakan sesuatu kepada Yang Maha Pencipta mengenai you, ianya adalah, ‘adakah you ditakdirkan untuk I?’. Jika Dia berkata ya, I akan mencintai you dengan sepenuh hati I. Tapi jika Dia berkata tidak, I akan terus mencintai you sehingga Dia setuju untuk menyatukan kita berdua.”- Kea Alyissa.

Adakah Yang Maha Pencipta akan menjawab ‘YA’ kepada soalan Kea? Mampukah Kea dan Haikal hidup bahagia hingga ke syurga?

“Kun… fayakun.” Semua boleh berlaku dengan izin-Nya.


++++++++++++++++

Tehee.. how is it? :D

Sooo... Okay, anyone yang nak order online boleh terus pergi ke website KAKI NOVEL
- Sorry, sebab ara tak sempat nak pergi ofis KN untuk sign... very busy with the outstation trip..sob! sob!~

So price :

Semenanjung - RM27.00 Ahli KN - RM23.00
Sabah / Sarawak - RM30.00 Ahli KN - RM26.00

Tebal tak? tebaaaalll... Rasenya dalam 766 m/s (Yer, mcm baca kamus! hihi)

Tapi, ada yang tanya nak order dari Ara boleh ke?

BOLEHHH... Ara ada buka order sampai hari ahad (29.3.12) ni...

Tapi.. dengan ara ada charge untuk delivery... sebab ara tak mampu lagi nak tanggung the cost..sorry syg2 ku... :'(
So price if order KEA dari Ara..

Total : RM30.00 (RM23.00 + RM7.00 utk delivery)

order tru ara, insyaAllah ara boleh sign & bagi 'love letter' sekali kat novel tu.. and ada sticker comel utk anda yang order dari Ara.. :"D



So, anyone yang nak order dari Ara. please email me at
arasharrina@yahoo.com
before 29.4.12 - 11.00 malam..
ara akan reply no account & cara payment.. :))

Okay, itu saja people! ;D

Thank you so much readers for the pray & all the wishes to see KEA.. Ara sangat2 menghargainyaaa... ;')

May Allah blessed you!


Tonnes of Love, Hugs & Kisses,
AraSharrina


7 comments:

Didie Redwan said...

DD DAH PELOK KETAT KEA.. TERBAIK LAH...

Anonymous said...

As Salam.. akak menahan diri je dr beli or order buku kamu ni cos akak nak ada signature kamu..hehe..xpe..Insya Allah penantian akak akan lebih berbaloi2 nanti.. :)

take care ye dik n remember that we all loves u ketat2 but Allah always care for u all the times. :)

Wassalam

suzie said...

as salam ara,

alhamdulillah KEA dah selamat dalam tangan akak pada 29/4/2012 kat PBAKL hari tu. dah khatam baca...best sgt2...sayangnya tak berkesempatan jumpa ara kat pesta buku tu...ye la kan ara turun minggu ni kan....

tak de rezeki kan nak jumpa..

apa2 pun tahniah dan semoga diberkati selalu...

salam sayang..
kak sue

AraSharrina Karim said...

Wassalam Kak Sue.. :))

thank u kak sue, sbb sudi dapatkan KEA.. Ara sgt2 hargai.. :')

Itulah kak sue, ara hanya sempat dtg time tu je.. sbb busy dgn keje kak sue.. :( InsyaAllah, dgn izin Allah kita dapat jumpa satu mase nnti... ara nak jugak jumpa kak sue, n peluk kak sue..hehehe

terima kasih kak sue utk doanya.. insyaAllah.. Ara juga doakan Kak Sue & family di berkati selalu.. Doakan ara & kea di terima n berjaya mendapat tempat di hati pembaca ya kak sue...

thank u so much!~

Love you,
Ara :D

AraSharrina Karim said...

DD - LOVE YOUUU!! hehehe.. :D

hujanlebat said...

salam. dalam2 byk novel saya beli kat pwtc , novel awak sy baca dulu sbb tertarik ngan jln citer. so far mmg beshhh!!! hihi. tp limit baca pas balik keje n b4 pkl 12 am. pastu mulalah masa buat keje duk teringat novel kea!! hehe. keep writting! love

AraSharrina Karim said...

Hujan Lebat... siapakah gerangan d sebalik hujan lebat ini? hehe.

Thank u yer sbb tertarik & bace dulu KEA ni.. terharu saye..hehe.

Ara harap awk suke sampai ke penghujungnya.. nnti simpan review utk ara ya..thank u dear.. "__"

Love,
Ara